Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje Bezy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier drobny 3/4 szklanki
cukier trzcinowy 1/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Moje Bezy

WYKONANIE:

Białka dokładnie oddzielić od żółtek, włożyć do metalowej lub szklanej miski ( nie plastikowa) i ubijać mikserem najpierw na wolnych obrotach, jak zacznie się pienić dodawać stopniowo po 1 łyżce wymieszanego cukru ( ZWIĘKSZYĆ OBROTY MIKSERA NA FULL) i jak będzie bardzo gęsta, lśniąca masa bez kryształków cukry, to dodać ziemniaczankę i delikatnie wymieszać. Wykładać szprycką na blachę z papierem w odpowiedniej odległości (2-3 cm). Piekarnik nagrzać na 140 C i wstawić bezy i na tej temperaturze piec 10 minut, potem zmniejszyć temperaturę na około 100 - 90 C i piec 1,5 ha. Wyłączyć i pozwolić ostygnąć w piekarniku.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 27.03.2015 20:39
ulubione przez dzieci
nogawkuchni 09.02.2015 16:54
Pyszne bezy, wyglądają smakowicie i urokliwie, domowe najlepsze.
Futka 09.02.2015 12:50
Pychotki! Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak