Moja zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • przecier ogórkowy

    1 słoik
  • ziele angielskie

    2 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • gulasz wieprzowy

    15 dag
  • śmietana 12%

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Dodajemy listka laurowego i ziele angielskie. Gdy woda się zagotuje wrzucamy kostkę rosołową. Całość dalej gotujemy, gdy mięso i ziemniaki będą miękkie wrzucamy słoik przecieru ogórkowego. Jeszcze chwilę gotujemy i na koniec dodajemy śmietanę do zupy i przyprawiamy pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna138 12.08.2012 23:13
bardzo lubię taką zupkę
caffee_tea 23.03.2012 22:28
Pomyliłam się, sorry ! Więc SUPER :D
caffee_tea 23.03.2012 22:27
Sper
Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat