Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja szarlotka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1,20 kg
cukier 3 łyżki
galaretka truskawkowa 1 szt
śnieżka 1 szt
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
galaretka 1 jeżynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Moja szarlotka

Jabłka obieramy i ścieramy na dużej tarce, smażymy z cukrem na małym ogniu około godziny, pod koniec dodajemy galaretkę truskawkową. Biszkopty układamy jeden koło drugiego w foremce 14/ 23cm. Na nie wykładamy letnie jabłka. Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, do ubitej dajemy tężejąca galaretkę jeżynową rozpuszczona w 0,5 szkl wody. Śnieżkę wykładamy na jabłka, chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 02.09.2013 21:21
wygląda bajecznie
Jodaj 13.06.2013 10:02
mniam mniam:) palce lizać!!
Aannkaa82 09.06.2013 19:13
Oj chetnie zjadłabym kawałek takiego ciacha.
IZABELA29 10.05.2013 11:19
wow jaka wielka pianka.. pysznie
malaczarna23 05.04.2013 11:35
niebo w gębie:) takie pyszne puszyste ciacho to by się zjadło :D
aisza1 02.03.2013 07:12
ale bym zjadła takiej szarlotki teraz
miroslawa 26.02.2013 05:15
smaczna
Agnieszka91 25.02.2013 16:43
pysznie wygląda
Janina 25.02.2013 15:32
wspaniałe ciasto
Rafał3 25.02.2013 14:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak