Moja lazania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty ciasta

    5-6 szt
  • mięso mielone

    50 dag
  • przecie pomidorowy

    1 szkl
  • cebula

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    20 dag
  • sos beszamelowy

    2 szklanki
  • bazylia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto na lazanię robię sama , prawie takie jak na makaron lub pierogi, nie trzeba go gotować.
cebulę drobno siekamy, przesmażamy na tłuszczu i dodajemy mięso mielone , smażymy i dodajemy przecier pomidorowy, dusimy kilka chwil, doprawiamy do smaku , ja daję dużo bazylii.
W naczymiu układamy na przemian płaty ciasta , mięsa i polewamy sosem beszamelowym i posypujemy startym żółtym serem, na wierzchu ma być warstwa ciasta i sos beszamelowy a na to starty zółty ser

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rybka 23.02.2012 22:27
lubię to danie!
bami 19.02.2012 23:05
Uwielbiam lasagne :)
zuzanna_z 13.01.2012 12:13
dobre
Ewa104 20.11.2011 18:00
Pysznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat