Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja domowa Czekolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja domowa Czekolada

SKŁADNIKI:

½ szklanki mleka
1 ½ szklanki cukru
1 kostka masła lub margaryny
3 łyżki kakao
½ kg mleka w proszku
orzechy w włoskie lub laskowe albo dowolne bakalie

WYKONANIE:

Zagotować margarynę z cukrem, mlekiem, kakao i przestudzić. Dodawać powoli mleko w proszku mieszając całą masę. Na koniec bakalie. Wyłożyć i wstawić do lodówki i poczekać aż stężeje. Kroić na kostki.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 13.12.2013 13:53
podoba mi sie ten przepis :)
miki47 02.12.2013 13:53
znakomity przepis
Milena100 25.11.2013 14:32
ALE PYSZNA TA CZEKOLADA
SmacznaPyza 21.11.2013 16:55
czekolada to to nie jest, może blok jakiś ?
sara1 21.11.2013 14:41
pomysłowo zrobiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak