Pączki mini z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 1/4 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 szt.
  • margaryna

    3 łyżki
  • jabłka

    3 sztuka
  • olej do smażenia

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, sól, proszek do pieczenia umieścić w misie robota, wlać rozpuszczoną margarynę i wbić jajko, wszystkie składniki oprócz jabłek wymieszać hakiem robota, aż powstanie elastyczne ciasto. Dodać pokrojone w kostkę jabłka, wymieszać całość łyżką. Uformować małe pączki. W rondelku mocno rozgrzać olej, smażyć pączki na złoto po 2-3 minuty z każdej strony, pączki odsączyć na ręczniku papierowym.
Jolanta_P-S
Gdy lekko przestygną , posypać pączki dosyć obficie cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 18.08.2014 12:40
fajny pomysł
caffee_tea 18.08.2014 12:10
wygląda apetycznie :)
w mojej kuchni 18.08.2014 09:08
same pyszności...
Wiktoria29 18.08.2014 08:55
fajne pączusie
dodi 18.08.2014 08:29
apetyczne, mniam
VioletoweKucharzenie 18.08.2014 08:08
Bardzo ciekawy pomysł na pączki:-) i są bez drożdży:-) apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat