Przepis i sposób przygotowania na: Mój śliwkowiec
Kroki postępowania
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280887/ciemny-biszkopt.html
9. Tak otrzymaną polewą pokrywamy warstwę śliwek. Odstawiamy do lodówki na dwie godziny.
Biszkopt | |
jaja | 6 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka pszenna | 2/3 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/3 szklanki |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masa | |
mleko | 1/2 litra |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
cukier | 1 szklanka |
żółtko jajek | 4 sztuki |
masło | 400 g |
ślwki suszone | 500 g |
Polewa: | |
masło | 2 łyżki |
mleko | 4 łyżki |
czekolada gorzka | 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: