Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój ryż po chińsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
chinska przyprawa 4 gramy
cebula 1/2 szt
surimi 4 szt
por 1/5 szt
imbir 1/2 łyżeczki
słonecznik łuskany 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mój ryż po chińsku

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażam pociętą w kostkę cebulę.
Krok 1 - Mój ryż po chińsku foto
2
Surimi kroję w paski (jak na zdjęciu) i rozwijam z niego makaron. Robię to poprzez delikatne przyciśnięcie środka, wtedy pokazuje się końcówka za którą delikatnie pociągam i rozwijam w pasek.
Krok 2 - Mój ryż po chińsku foto
3
Do patelni dodaję pocięty w paski por oraz surimi. Posypuję imbirem. Mieszam.
Do ugotowanego ryżu dodaję przyprawę chińską.
Krok 3 - Mój ryż po chińsku foto
4
Nakładam ryż. Na wierzch nakładam warzywa z patelni. Posypuję słonecznikiem.
Krok 4 - Mój ryż po chińsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 30.04.2013 16:47
pyszny pomysl
Simeo 10.02.2013 08:58
chętnie zjadłbym ten ryż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak