Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój domowy smalczyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgardle 40 dkg
boczek 20 dkg
słonina 4o dkg
ząbki czosnku 2 sztuki
jabłko
sól do smaku
pieprz
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: mój domowy smalczyk

Wytapiam w rondlu o grubym dnie pokrojone w kostkę podgardle, boczek i słoninę, a pod koniec dodaję starte na tarce jabłko, rozgniecione ząbki czosnku i do smaku estragon, sól, pieprz i paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 14:08
pycha
sznycel 10.08.2012 17:21
smalec smakuje na grubej pajdzie chleba , obowiązkowo z kiszonym ogórkiem !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak