Modra kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 sztuka
  • sok z połowy cytryny

  • smalec

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • jabłko

    1 sztuka
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę dokładnie umyć i drobno poszatkować. Posolić, podlać wodą, dusić pod przykryciem. Po kilku minutach dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny oraz starte na tarce o grubych oczkach jabłko. Kiedy kapusta będzie miękka na patelni rozpuścić smalec, zrumienić na nim mąkę i wlać do kapusty. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 07.01.2014 09:55
lubię taką kapustę
pestka 13.12.2013 08:28
bardzo smaczny obiadowy dodatek
Dorian 20.10.2013 14:16
smaczna kapustka
Rybciia 26.09.2013 08:39
bardzo lubię :-)
adelajda 27.08.2013 16:34
lubię taką kapustę :)
Bernadeta1 14.08.2013 20:01
bardzo smaczna taka kapusta
Aannkaa82 28.07.2013 20:18
Jaki ma piękny kolor :)
IlonaAlbertos 17.07.2013 18:50
Smakowita kapusta.
Iwusia 05.07.2013 23:08
idealna do obiadu
Katarzyna59 10.06.2013 08:06
bardzo smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat