Modra kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • ocet

    2 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • jabłko

    1 szt
  • boczek wędzony

    10 dag
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić i ugotować dodając 1 łyżkę octu. Gdy kapusta jest już miękka należy odlać wodę i dodać resztę octu. Osobno usmażyć boczek z cebulką, połączyć z kapustą, zetrzeć jabłko i wszystko razem wymieszać. Przez chwilę poddusić pod przykryciem, doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 07.11.2012 23:16
Apetyczna
Łukasz15 26.08.2012 14:19
Super dodatek do obiadu
andzia123 05.03.2012 08:26
fajny przepis
agogo2 07.02.2012 22:50
lubie taka
Wafelek2601 10.09.2011 08:29
elwal z boczkiem jest super, wypróbuj
elwal 24.07.2011 14:41
Także robię, jednak bez boczku :)
matii6 17.03.2011 20:41
taką lubię,,
Barbara/zuza22_85 04.03.2011 12:52
to bardzo lubie i czesto robie
ElizaT 02.02.2011 23:35
super
alaaa 02.01.2011 18:42
też tak robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat