Modra kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1
  • cebula

    2
  • margaryna

    4 łyżki
  • kwasek cytrynowy

    1/3 łyżeczki
  • woda

    1 szklanka
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Modra kapusta foto
Z kapusty ściągamy wierzchnie liście i wszystko pozostałe drobno szatkujemy. W dużym garnku nastawiamy wodę, wsypujemy 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego i po zagotowaniu wrzucamy kapistę. Gotujemy ja ok 5-8 minut do czasu aż lekko skruszeje.
Krok 2 - Modra kapusta foto
W osobny garnku topimy margarynę i podsmażamy chwilę cebule pokrojone w drobną kostkę. Jak się lekko zrumieni to dodajemy podgotowaną i odcedzoną czerwoną kapustę.
Krok 3 - Modra kapusta foto
Do cebuli i kapusty wlewamy szklanke wody i dusimy do czasu aż cała nie odparuje. Bardzo często mieszamy, aby nic się nie przypaliło.
Krok 4 - Modra kapusta foto
Między czasie kapustę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącą kapustę podajemy do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat