młody zielony groszek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek

    75 dag
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pietruszka

    pęczek
  • masło

    5 dag
  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek ugotować w osolonej wodzie z cukrem. Przyrządzić jasną zasmażkę i dodać do niej drobno posiekaną zieloną pietruszkę, zalać wywarem, w którym gotował się groszek, wymieszać wszystko z groszkiem, zagotować i przyprawić do smaku solą. Jarzyna musi być zawiesista, dlatego nie należy zużyć całego wywaru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat