młody zielony groszek

młody zielony groszek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek

    75 dag
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pietruszka

    pęczek
  • masło

    5 dag
  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania młody zielony groszek

Groszek ugotować w osolonej wodzie z cukrem. Przyrządzić jasną zasmażkę i dodać do niej drobno posiekaną zieloną pietruszkę, zalać wywarem, w którym gotował się groszek, wymieszać wszystko z groszkiem, zagotować i przyprawić do smaku solą. Jarzyna musi być zawiesista, dlatego nie należy zużyć całego wywaru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat