Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaki z słodką czerwoną cebulką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

młode ziemniaki 300 g małe
sól do smaku

marynowana cebulka/ dreesing

cebula czerwona 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 1 pełna łyżka
oliwa 1-2 łyżki
cukier brązowy 1 pełna łyżeczka
woda gorąca odrobina
sól szczypta
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaki z słodką czerwoną cebulką

Posiekaną drobno cebulę przekładamy na sitko i przelewamy goracą wodą .
Cebulę wkładamy do słoiczka , dodajemy cukier , sól , zalewamy gorącą wodą i octem balsamicznym . Zakręcamy słoik i odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Może stać nawet cały dzień.
Młode male ziemniaczki dokładnie oczyszczamy pod wodą ( nie obieramy).
Wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy .
Małą cytrynę czyścimy i wyparzamy. Ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok . Dodajemy do niej musztardę , oliwę i marynowaną cebulkę wraz z powstałym sokiem, dokładnie mieszamy. Jeśli jakimś cudem jest niewystarczająco słodkie można dolać miodu.
Ziemniaki przekrawamy na pół i polewamy dressingiem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 03.08.2016 12:55
pyszne!!chętnie bym zjadł
Pani Domu 15.06.2016 12:43
ciekawy pomysł
Mama niejadka 10.06.2016 16:34
Fajny przepis
Wacław 10.06.2016 11:10
apetyczne danie ,fajny pomysł :-)
gosia56 10.06.2016 09:25
na pewno pyszne;)
Madzai 10.06.2016 07:29
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak