Młode marchewki gotowane na parze z rukolą i fetą

Młode marchewki gotowane na parze z rukolą i fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Przepyszne połączenie rukoli, słodkich młodych marchewek oraz słonej fety z dodatkiem pikantnego oleju. Danie idealnie sprawdzi się na kolację lub lekki obiad. Możemy podać je jako dodatek do mięs i ryb z grilla.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marchewki:

  • marchewki

    1 kg
  • rukola

    0.5 kg
  • ser feta

    100 g
  • oliwa aromatyzowana

    1 łyżka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki cienko oskrobać, umyć.
Gotować na parze do miękkości.
Fetę pokruszyć.
Na talerze wyłożyć porcję rukoli oraz parę marchewek.
Danie polać olejem z płatkami chili lub w wersji łagodnej oliwą z oliwek, oprószyć świeżo mielonym pieprzem cytrynowym.
Wierzch posypać pokruszoną fetą.
Sałatkę podawać jako dodatek do mięs czy ryb lub jako samodzielne danie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat