Młoda kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Majeranek suszony Prymat

  • sól, pieprz

  • kapusta

    1 młoda
  • smalec

    2 (ze skwarkami)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, przekroić na pół lub ćwiartki, usunąć głęby i ugotować w posolonej wodzie. Miękką osączyć i wystudzić. Pokroić w grubą kostkę i jeśli trzeba odcisnąć nadmiar wody. W garnku lub na głębokiej patelni roztopić smalec i włożyć kapustę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem i często mieszając całość smażyć ok 5-10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 25.04.2011 18:36
Smaczne danie na wiosnę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat