Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z rzodkiewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
cebula 1 sztuka
rzodkiewka 1 pęczek
pomidorki koktajlowe kilka sztuk
masło 1 łyżka
śmietana 30% 1 szklanka
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z rzodkiewką

Młodą kapustę poszatkować i nie trzeba robić tego bardzo drobno, cebulę obrać i pokroić w piórka. Do garnka w którym będziemy robić kapustę wrzucić masło i po rozpuszczeniu podsmażyć na nim cebulę, następnie dodać kapustę, przyprawę i 1 łyżkę pieprzu ziołowego, dolać śmietanę i po wymieszaniu dusić kapustę kilka minut do momentu kiedy zmniejszy swoją objętość i lekko zmięknie. Rzodkiewkę pokroić w plasterki, a pomidorki w cząstki i dodać prawie na sam koniec duszenia kapusty, doprawić do smaku solą i pieprzem i już można podawać bo kapusta nie może być za bardzo miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.07.2016 10:33
ciekawe połączenie
kd045 30.06.2016 23:58
mniiiaaaam
Aleksandra/Olcia 30.06.2016 18:09
ciekawa propozycja
2milutka 30.06.2016 17:42
pomysłowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak