Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z rabarbarem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapusta słodka 1/2 kg
rabarbar 1 laska
koperek 1 pęczek
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Porada

Kapusta z rabarbarem jest rewelacyjna. Rabarbar dodaje naturalnego kwasu i nie potrzeba octu ani soku z cytryny.

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Krok 1 - Młoda kapusta z rabarbarem foto
2
Kapustę dość grubo poszatkować i poddusić na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła.
Krok 2 - Młoda kapusta z rabarbarem foto
3
Rabarbar obrać i pokroić w kostkę/.
Krok 3 - Młoda kapusta z rabarbarem foto
4
Po kilkunastu minutach do półmiękkiej kapusty dodać rabarbar, wlać 2-3 łyżki wody i dusić do miękkości.
Krok 4 - Młoda kapusta z rabarbarem foto
5
Dodać posiekany koperek, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać, podgrzewać do odparowania wody.
Krok 5 - Młoda kapusta z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 06.05.2016 23:03
oooo! zaskoczył mnie ten pomysł!
cukiereczek 19.07.2015 08:01
ciekawe połączenie
Czarnula666 18.07.2015 23:22
ciekawy przepis. Nie jadłam z rabarbarem kapusty ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak