młoda kapusta z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 szt
  • pieczarki

    50 dkg
  • marchewka

    3 szt
  • seler lub pietruszka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • kiełbasa chuda

    20 dkg
  • natka pietruszki

  • pieprz, sól

  • kostak rosołowa

    1 szt
  • przyprawa do bigosu

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę szatkujemy i zalewamy litrem wody. dodajemy rosołem. Pozostałe warzywa obieramy i drobno kroimy. Wsypujemy do kapusty z przyprawą do bigosu i gotujemy ok. 20 min. Pod koniec dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i kiełbasę. przyprawiamy do smaku i dodajemy pokrojona natkę pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 19.06.2012 17:25
Pychota
[email protected] 19.06.2012 17:25
Pychota
buksiak12 05.09.2010 16:55
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:55
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:55
ciekawy przepis
Dorota71 05.09.2010 16:31
super danie
Dorota71 05.09.2010 16:31
super danie
Emilia22 05.09.2010 16:07
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 16:07
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat