Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z mięsem i pomidorami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dymki ze szczypiorkiem 2 pęczki
koperek 1 pęczek
olej 3 łyżki
łopatka bez kości 700 g
woda 500 ml
przecier pomidorowy 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z mięsem i pomidorami

W garnku rozgrzać olej, dodać pokrojoną drobno dymkę wraz ze szczypiorem. Podsmażyć około 5 minut. Kapustę poszatkować, dokładnie wypłukać, wrzucić do garnka z cebulą. Mięso umyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć chwilke na patelni a następnie dodać do kapusty. Zalać kapustę wodą, dodać przyprawy i gotować aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać przecier i posiekany koperek. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.08.2013 13:45
muszę taką zrobić,na pewno pyszna
Konczi 02.08.2013 08:57
taki lubię bigosik :)
ONY_za_kare 18.06.2013 19:31
pyszna kapucha :)
Dorian 17.06.2013 00:50
smaczna kapustka
Katarzyna59 11.06.2013 09:56
smaczne jedzonko
IwonaDD 10.06.2013 21:25
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak