Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem i zasmażką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1 duży pęczek
smalec 1 łyżka
mąka 1 czubata łyżka
śmietana 1 łyżka
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem i zasmażką

Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka i zalać wodą, tak, aby przykryła kapustę. Doprowadzić do wrzenia i pogotować jeszcze ok. 3 min. Następnie odlać trochę wody, dodać przyprawę Kucharek, szczyptę soli oraz pieprz do smaku, koncentrat pomidorowy i dusić około 20 minut na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek.
Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą. Dodać śmietanę i dusić jeszcze przez chwilę ciągle mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 14.07.2013 22:35
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak