Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MŁODA KAPUSTA Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
kiełbasa podwawelska 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: MŁODA KAPUSTA Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ

Kroki postępowania

1
Kapustę myję, a następnie szatkuję wkładam do garnka i zalewam wodą, jedynie aby przykryła kapustę, dodaję sól i duszę do momentu kiedy będzie miękka. W międzyczasie podsmażam na niewielkiej ilości oleju pokrojoną kiełbasę oraz cebulę.
Krok 1 - MŁODA KAPUSTA Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ foto
2
W naczyniu łączę podsmażoną kiełbasę i cebule z kapustą, doprawiam całość Kucharkiem i pieprzem, po czym wykładam całość na patelnię.
Krok 2 - MŁODA KAPUSTA Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ foto
3
Kapustę podsmażam przez chwilę na patelni cały czas dokładnie mieszając.

Krok 3 - MŁODA KAPUSTA Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak