Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z fasolą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1
marchewki 2
fasola Jaś 1 szkl
cebula 1
masło
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z fasolą

Fasolę moczymy przez noc w wodzie, na drugi dzień gotujemy do miękkości. Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i obgotowujemy. Odcedzamy, ponownie zalewamy wodą. Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki, dodajemy do kapusty i gotujemy razem na wolnym ogniu do miękkości. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy do kapusty, mieszamy z grochem, zabielamy śmietaną (ilość wg upodobań) i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.11.2014 09:02
bardzo dobra
kloruś 29.10.2014 15:20
bardzo apetyczne! chętnie bym skosztowała
Ali 29.10.2014 06:12
Zjadłbym taką kapustę :)
bhb8 29.10.2014 00:19
dobre smaki :)
Megg 28.10.2014 23:54
smaczna taka kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak