Młoda kapusta z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1/2 szt
  • wędzony boczek

    25 dag
  • koperek

    1 pęczek
  • ziele angielskie

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • ocet

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni aż się wytopi. Koperek drobno siekamy. Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy szklanką wody, dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień do minimum i dusimy do miękkości. Do ugotowanej dodajemy usmażony boczek oraz koperem i doprawiamy ją do smaku łyżeczką octu, cukrem, solą i pieprzem. Można dodać e i ewentualnie zagęścić mąką. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 06.04.2015 21:27
lubię taką
Kuchenka 10.10.2013 10:18
fajne danie
babajaga1969 09.10.2013 02:55
lubię taką kapustę
Renata9 08.10.2013 21:03
uwielbiam taką kapustkę
ana1 08.10.2013 20:45
pyszne jedzonko
Ania321 08.10.2013 20:26
wygląda przepysznie :)
Mysiunia 08.10.2013 19:58
bardzo apetyczna - smacznie
stefcia 08.10.2013 19:49
lubię taką
Renataj 08.10.2013 19:49
Warto wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat