młoda kapusta \"parzyszka\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • koper świeży

    1 pęczek
  • cebula biała

    1 szt
  • śmietana

    1/4 l
  • mąka

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • woda

    3 szkl
  • masło

    1/5 kostki
  • kalafior

    0,5 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poszatkować kapustę i zasolić,polać wodą,dodać kostkę rosołową, marchewkę w talarkach i pietruszkę startą na tarce. Gotować aż kapusta będzie miękka (ok 15 min). Na maśle zeszklić cebulkę a kalafior ugotować w osolonej wodzie. Dodać do kapusty. Rozkłócić mąkę ze śmietaną i zalać kapustę. Dodać dużą ilość koperku i pietruszki do smaku. Doprawić solą i pieprzem.
Doskonała do obiadu jako dodatek do mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 08.10.2015 10:51
bardzo dobra
tonia 27.04.2012 12:29
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat