Młoda kapusta na gęsto z marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • marchewka

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    2 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • Koperek suszony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce masła razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem.Dodać poszatkowaną kapustę i podlać odrobiną wody.Dusić pod przykryciem przez 15 minut.Na patelni rozgrzać drugą łyżkę masła dodać mąkę i zrobić białą zasmażkę.Dodać zasmażkę do kapusty,doprawić koperkiem pieprzem i solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.10.2014 16:02
bardzo fajna
Jagódka77 18.04.2014 20:41
fajny pomysł na smaczne danie
Róża1 02.10.2013 23:54
wyśmienita kapustka:-)
Ania67 29.08.2013 10:20
Takiej jeszcze nie jadłam
Bernadeta1 26.08.2013 14:21
pyszny taki dodatek do obiadu
Kasia36 29.07.2013 22:12
Smacznie wygląda
gosia56 05.07.2013 17:39
napewno pyszna
Cranberry 02.07.2013 17:02
pyszna kapustka :)
bogusia19 02.07.2013 10:56
mniam, mniam
dodi 02.07.2013 10:41
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat