Młoda kapusta marynowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Zalewa

  • ocet

    3/4 szkl
  • olej

    3/4 szkl
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • pieprz

    1 szczypta

Dodatki

  • kapusta

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • kolendra posiekana

    3 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Młoda kapusta marynowana  foto
Umytą młodą kapustę drobno siekamy .
Krok 2 - Młoda kapusta marynowana  foto
Czosnek obieramy , kroimy .
Krok 3 - Młoda kapusta marynowana  foto
Z podanych składników gotujemy zalewę.
Krok 4 - Młoda kapusta marynowana  foto
Kapustę przekładamy do plastikowego pojemnika lub wiaderka , zalewamy gorącą zalewa , mieszamy.
Krok 5 - Młoda kapusta marynowana  foto
Obraną marchew ścieramy do kapusty.
Krok 6 - Młoda kapusta marynowana  foto
Wszystko dokładnie mieszamy , aby zalewa pokryła warzywa.Dodajemy posiekana kolendrę.Przykrywamy pojemnik , przykrywką , odstawiamy w chłodne miejsce na 24 h.
Smaczna_B
Surówkę możemy przechowywać kilka dni w ciemnym i chłodnym miejscu lub w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 23.06.2015 15:56
jest bardzo dobra do obiadu , polecam!
Łukasz15 20.06.2015 20:44
Dla mnie super
Ifa 20.06.2015 18:49
Ale musiała być smaczna :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat