Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta marynowana

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa

ocet 3/4 szkl
olej 3/4 szkl
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt
pieprz 1 szczypta

Dodatki

kapusta 1 szt
marchew 1 szt
kolendra posiekana 3 gałązki

Porada

Surówkę możemy przechowywać kilka dni w ciemnym i chłodnym miejscu lub w lodówce.

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta marynowana

Kroki postępowania

1
Umytą młodą kapustę drobno siekamy .
Krok 1 - Młoda kapusta marynowana  foto
2
Czosnek obieramy , kroimy .
Krok 2 - Młoda kapusta marynowana  foto
3
Z podanych składników gotujemy zalewę.
Krok 3 - Młoda kapusta marynowana  foto
4
Kapustę przekładamy do plastikowego pojemnika lub wiaderka , zalewamy gorącą zalewa , mieszamy.
Krok 4 - Młoda kapusta marynowana  foto
5
Obraną marchew ścieramy do kapusty.
Krok 5 - Młoda kapusta marynowana  foto
6
Wszystko dokładnie mieszamy , aby zalewa pokryła warzywa.Dodajemy posiekana kolendrę.Przykrywamy pojemnik , przykrywką , odstawiamy w chłodne miejsce na 24 h.
Krok 6 - Młoda kapusta marynowana  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 23.06.2015 15:56
jest bardzo dobra do obiadu , polecam!
Łukasz15 20.06.2015 20:44
Dla mnie super
Ifa 20.06.2015 18:49
Ale musiała być smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak