Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta duszona z koperkiem i szczypiorkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 600 g młodej
koperek 1/3 pęczek
szczypiorek 1/5 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta duszona z koperkiem i szczypiorkiem

Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy, odcedzamy. Kapustkę podlewamy świeżą wodą - około 250-300 ml, solimy i gotujemy kwadrans. W tym czasie siekamy koperek i szczypiorek. Zieleninę dodajemy do kapusty, mieszamy całość i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dusimy całość do odparowania całości wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.06.2016 17:22
wygląda na taką jak lubię :)
cukiereczek 04.06.2014 17:18
wiosenne danie
gibli 04.06.2014 15:40
uwielbiam taką kapustkę:)
stokrotka 04.06.2014 15:27
tak apetycznie zaprasza do jedzenia
Pietruszka 04.06.2014 15:18
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak