Młoda kapusta duszona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • cebula

    1 sztuka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • sól do smaku

    3 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
  • Koperek suszony Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować.Cebule obrać, pokroić drobno.
Na rozgrzanym oleju, podsmażyć cebulę.
Dodać pokrojoną kapustę, koperek dolać 100 mililitrów wody.
Dusić kapustę na małym płomieniu około 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać sok z cytryny, cukier, doprawić solą i pieprzem do własnego smaku.
Dokładnie wymieszać, dusić jeszcze około 5 minut.
Można posypać siekanym koperkiem.
Podawać do drugiego dania .
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 24.05.2016 20:14
mmm uwielbiam
malaczarna23 17.05.2014 10:13
bardzo fajna kapustka
Bernadeta1 06.05.2014 13:20
bardzo lubię taką kapustę z dużą ilością koperku
Kejti 06.05.2014 11:36
Zjadłabym chętnie :-)
mysza75 06.05.2014 10:31
to jest moja ulubiona kapusta, ze świeżej młodej kapusty. Ale mi smaki zrobiłaś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat