Młoda kapusta do obiadu

Młoda kapusta do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • główka młodej kapusty

    1
  • młoda cebulka ze szcypiorem

    1 peczek
  • koperek

    1 pęczek
  • masło

    2 łyżki
  • ocet

    1 łyżka
  • smietana 18%

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Młoda kapusta do obiadu

Kapustę poszatkować i zalać wodą (nie więcej niż poziom kapusty) i ugotować do miękkości. Szczypior i koperek posiekać. Szczypiorek dodać w połowie gotowania a koperek pod koniec, wtedy kapusta będzie nam ładnie pachniała :) Gdy kapusta będzie już miękka (można odlać trochę wody jeśli uznamy, że jest jej za dużo) dodajemy do niej masło, ocet, śmietanę i przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło najlepiej z kotletem schabowym lub mielonymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Bernadeta1 12.06.2013 12:45
pyszny obiadek
jasiek 15.05.2013 23:47
super do mielonego
Małgorzata106 15.05.2013 21:37
moja ulubiona
Megg 15.05.2013 21:37
uwielbiam taka kapustkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat