Młoda Kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1
  • koperek

    1
  • kiełbasa podwawelska

    50 dag
  • wędzonka

    1 pasek
  • kostka rosołowa

    1
  • przyprawa do potraw Kucharek

    2 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Młoda Kapusta foto
Najpierw szatkujemy kapustę ,myjemy ją dokładnie pod kranem a następnie sparzamy wrzątkiem .
Krok 2 - Młoda Kapusta foto
Szczypiorek pokroić drobniutko , w tym czasie cebule też kroimy ,poniewaz póżniej połączymy ją z kiełbaską .
Krok 3 - Młoda Kapusta foto
Umyty koperek pokroić drobniutko.
Krok 4 - Młoda Kapusta foto
Najpierw wrzucamy kapustę , wlewamy szklankę wody ,następnie dodajemy szczypiorek i koperek ,dorzucamy też kostkę ,mieszamy i przykrywamy pokrywką aby wszystko razem się dobrze połaczyło i gotujemy na małym ogniu, możemy też doprawić od razu solą ,pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 5 - Młoda Kapusta foto
Przygotowujemy kiełbaskę i pasek wędzonki oraz cebulki ...
Krok 6 - Młoda Kapusta foto
Kiełbaskę oraz cebulki (dałam 3) kroimy w kostkę doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 7 - Młoda Kapusta foto
Kiełbaskę z cebulką smażymy na patelni około 25 minut potem dodajemy do gotującej się kapusty (tylko dodajemy bez tłuszczu, nie lubię takiej tłustej ).
Krok 8 - Młoda Kapusta foto
Paseczek wędzonki kroimy w kostkę i doprawiamy do smaku grillem klasycznym Prymat i ziarekami smaku (przyprawa uniwersalan)
Krok 9 - Młoda Kapusta foto
Usmażony na patelni też dodajemy do gotującej się kapusty, mieszamy i gotujemy dalej.
Krok 10 - Młoda Kapusta foto
Na końcu dodajemy do kapusty zasmażkę aby ją troche zagęscić .Zasmażka to oliwa i mąka, mieszamy i dodajemy do kapustki.
Krok 11 - Młoda Kapusta foto
Młodą kapustke podajemy z ziemniaczkami i świeżutkim koperkiem .
Margo1
Podczas gotowania kapusty dodałam 2 łyżeczki cukru i szczyptę kwasku cytrynowego .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 29.10.2014 08:48
taka jest najlepsza
Róża1 19.10.2014 17:50
też bardzo lubię taką kapustkę :-).
norweska20 16.07.2014 13:08
smaczny dodatek do obiadu
Bernadeta1 03.07.2014 16:35
bardzo lubię taką kapustę
gosia56 01.07.2014 07:52
młoda kapusta najlepsza ;)
Kejti 28.06.2014 21:07
Lubię taką :-)
Jodaj 27.06.2014 12:31
uwielbiam młoda kapustkę , ta jest pyszna :)
olkaaa 25.06.2014 07:29
też taką robię
Magula 24.06.2014 09:30
Lubię taką kapustkę
Megg 24.06.2014 01:45
Smaczna taka kapustka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat