Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Mleko" z wiórków kokosowych

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 20 dag
woda letnia 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: "Mleko" z wiórków kokosowych

Wodę zagotowujemy i odstawiamy do przestudzenia. Gdy woda będzie miała temperaturę 40-50 stopni, zalewamy nią wiórki kokosowe.

Odstawiamy na noc w chłodne miejsce.

Rano wiórki dokładnie miksujemy przez około 2 minuty, robiąc mniej więcej co 30 sekund przerwy, aby nie spalić blendera.

Mleko przelewamy przez durszlak wyłożony gazą. Dokładnie odciskamy wiórki, aby otrzymać jak najwięcej płynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak