Mleko migdałowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    20 dag
  • tłuste mleko

    350 ml
  • miód

    2 łyżki
  • aromat migdałowy

    2 krople
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z migdałów zdjąć skórkę i zalać wrzątkiem , następnie osuszone zarumienić lekko na patelni tylko suchej , cały czas mieszamy , potem zemleć , połączyć z mlekiem , miodem i aromatem . Wszystko dokładnie wymieszać .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 17.04.2011 23:22
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat