Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleko migdałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 20 dag
tłuste mleko 350 ml
miód 2 łyżki
aromat migdałowy 2 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Mleko migdałowe

Z migdałów zdjąć skórkę i zalać wrzątkiem , następnie osuszone zarumienić lekko na patelni tylko suchej , cały czas mieszamy , potem zemleć , połączyć z mlekiem , miodem i aromatem . Wszystko dokładnie wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 17.04.2011 23:22
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak