Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczny deser

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 i 3/4 szklanki
cukier 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 i 3/4 łyżki
woda 3/4 szklanki gorącej
brzoskwinia 1 świeża
skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczny deser

Do garnka na mleko (lub innego z grubym dnem) wlewamy mleko, dodajemy cukier i sok z wyciśniętej mandarynki. Gotujemy wszystko cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia cukru. W 3/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy dokładnie żelatynę. Wlewamy do mleka, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z palnika. Studzimy.
Brzoskwinię obieramy i kroimy w kostkę lub dowolne mniejsze kawałki. Do przygotowanej silikonowej formy wsypujemy skórkę pomarańczową oraz pokrojoną brzoskwinię.
Następnie delikatnie wlewamy przestudzoną mleczną mieszankę. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i wkładamy do lodówki.
Gdy nasz mleczny deser całkowicie stężeje wyjmujemy go ostrożnie z formy. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 07.03.2017 00:03
Pysznie wygląda!
Ada-Gaba 05.03.2017 15:10
fajny pomysł
halina17 02.03.2017 20:03
Ładny deser.
Aleksandra/Olcia 02.03.2017 18:49
smaczny pomysł
Róża1 02.03.2017 16:10
mi też bardzo podoba się ten pomysł !!!!!!!!!
aga3103 02.03.2017 13:47
Podoba mi się ten pomysł :)
MagdalenaIC 02.03.2017 13:12
Dziękuję :)
Bożena Matuszczyk 02.03.2017 11:31
Śliczny taki deser w sam raz na święta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak