Mleczno czekoladowe pankejki

Mleczno czekoladowe pankejki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • maślanka

    2 szklanki
  • masło roztopione

    4 łyżki
  • czekoladowe kryształki

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z maślanką i masłem. Suche składniki wymieszać i dodawac partiami do jajek. Dosypać do ciasta czekoladowe kryształki, wymieszać i zostawić na kilka minut. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Kłaśc po 2 łyżki ciasta i smażyć placuszki do zrumienienia. Podawac ciepłe polane sosem toffi, syropem klonowym lub miodem.
Smacznego!!!

--> czekoladowe kryształki można zastapić czekoladowymi łezkami do zapiekania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wlicka

19.04.2013 07:40
podoba mi się :)

Mysiunia

01.05.2011 12:54
Świetne! :)

Edyta38

27.04.2011 14:28
super

Małgorzata113

08.04.2011 08:14
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat