Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczko malinowo-jogurtowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże ok. 10 dkg
cukier 1/4 szklanki
jogurt naturalny 1 szklanka
mleko 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczko malinowo-jogurtowe

Maliny oczyścić, zasypać cukrem i podgrzewać na średnim ogniu tak długo, aż puszczą sok, a cukier się rozpuści. Maliny przetrzeć przez sito i ostudzić. Do przetartych malin dodać jogurt naturalny i zimne mleko. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Gotowe mleczko schłodzić w lodówce. Jak się schłodzi, jeszcze raz zamieszać, rozlać do szklanek i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 04.08.2012 13:19
smaczne
Konczi 21.07.2012 14:51
musi być pyszne !!! taki koktajl to sama przyjemność

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak