Mlecze z ryb.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź

    20 dag
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • wywar warzywny

    0,5 szklanka
  • sok z cytryny

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • pasta

    1 łyżka
  • bułk tarta

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mlecze obgotować w osolonej wodzie.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić wywarem z ryb do otrzymania gęstego sosu.
Dodać mlecze pokrojone na kawałki wielkości ostryg i doprawić cytryną ,solą ,pieprzem.
Nałożyć do naczyń żaroodpornych wysmarowanych grubo masłem utartym z anchois.
Posypać bułką tartą i nałożyć resztę masła. Zapiekać 5 min w gorącym piecu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stef 02.03.2014 19:43
Ja też lubię i zjadam mlecz,chociaz w postaci mniej wyrafinowanej.
halina17 28.02.2014 12:05
Dobry przepis , ja od dzieciństwa uwielbiam mlecze z ryb.
agnieszka214 28.02.2014 10:33
cos nowego i fajnego
2milutka 28.02.2014 09:56
pierwszy raz spotykam się z czymś takim..rewelacja!
patryska76 28.02.2014 09:54
Ciekawe danie ;-)
norweska20 28.02.2014 07:58
coś nowego dla mnie..pomysłowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat