Mizeria z ogórków z płatkami migdałowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    2 szt
  • płatki migdałowe

    15 szt
  • śmietana 18 proc

    0,25 litr
  • jogurt naturalny

    0,25 litr
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy, scieramy na plasterki, solimy i odstawiamy na około pół godzinki. Odlewamy sok, przyprawiamy, dodajemy śmietanę i jogurt, mieszamy.Na koniec dodajemy płatki migdałowe. Gotowe ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat