Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z czerwoną cebulka i natką pietruszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 5 sztuk
cebula czerwona 1 mała
natka pietruszki kilka gałązek
śmietana 2 łyżki
ocet 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z czerwoną cebulka i natką pietruszki

Kroki postępowania

1
Ogórki oraz cebulkę obrać. Ogórki pokroić w plasterki, lekko osolić i odstawić aby zmiękły. Cebulkę drobno posiekać i też posolić.
Krok 1 - Mizeria z czerwoną cebulka i natką pietruszki foto
2
Gdy ogórki puszczą sok, odlać go i dodać śmietanę oraz przyprawić do smaku pieprzem i octem. Natkę pietruszki opłukać i posiekać. Posiekaną cebulkę dodać do ogórków. Dokładnie wymieszać i ponownie doprawić mizerię jeśli trzeba.
Krok 2 - Mizeria z czerwoną cebulka i natką pietruszki foto
3
Na koniec dodać posiekana natke i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Mizeria z czerwoną cebulka i natką pietruszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 11.11.2012 18:23
uwielbiam mizerię
pacpaw 24.08.2012 21:55
też muszę urozmaicać trochę mizerię, a nie tylko ogórki i śmietana lub jogurt
Puszcza 13.08.2012 10:21
lubie taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak