Mizeria z białym chudym serem

Mizeria z białym chudym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Klasyczna mizeria, ale w niecodziennej, serowej wersji. Świetnie sprawdzi się do kanapek na śniadania lub kolacje.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ogorki gruntowe

    500 gramów
  • ser biały

    200 gramów
  • szczypior

    1 pęczek
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • ocet 10 %

    0.5 łyżeczki
  • smietana 18%

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ogórki obrałem, pokroiłem w talarki, posoliłem. Odstawiłem na kwadrans. Przełożyłem na sitko, opłukałem, osączyłem z wody.

Koperek i szczypior posiekałem.

Ogórki, koperek i szczypior włożyłem do miski, dodałem śmietanę. Wymieszałem.

Ser pokruszyłem, dodałem do mizerii, delikatnie wymieszałem.

Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat