Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Mizeria - klasyka polskiej kuchni. Sekretem dobrze przygotowanej mizerii jest oczywiście świeży, pachnący ogórek pokrojony w cienkie plasterki oraz dodatki takie jak: koperek, śmietana, u mnie także majonez i szczypiorek. Polecam!

Składniki:

Składniki:

ogórki gruntowe 500 gramów
szczypior 1 pęczek
koperek 1 pęczek
majonez tradycyjny 1 łyżka
śmietana 12% 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria

Ogórki obieramy, kroimy w talarki, oprószamy solą i odstawiamy na kwadrans.

Przekładamy na sitko, płuczemy, osączamy z wody.
Koperek i szczypior siekamy.

Ogórki, koperek i szczypior przekładamy do miski, dodajemy majonez i śmietanę. Składniki łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 23.08.2018 06:19
Super podana :)
R'n'G Kitchen 23.08.2018 17:45
Dzięki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak