Mizeria

Mizeria

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Mizeria - klasyka polskiej kuchni. Sekretem dobrze przygotowanej mizerii jest oczywiście świeży, pachnący ogórek pokrojony w cienkie plasterki oraz dodatki takie jak: koperek, śmietana, u mnie także majonez i szczypiorek. Polecam!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ogórki gruntowe

    500 gramów
  • szczypior

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • majonez tradycyjny

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy, kroimy w talarki, oprószamy solą i odstawiamy na kwadrans.

Przekładamy na sitko, płuczemy, osączamy z wody.
Koperek i szczypior siekamy.

Ogórki, koperek i szczypior przekładamy do miski, dodajemy majonez i śmietanę. Składniki łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danielek

23.08.2018 06:19
Super podana :)

R'n'G Kitchen

23.08.2018 17:45
Dzięki ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat