Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg.
sól 1 łyżka
ziarna kopru 3/4 łyżki
kminek 3/4 łyżki
cukier 0.5 szkl.
ocet 1/4 szkl.
woda 0.5 litra
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria na zimę

Ogórki obrałem,opłukałem i pokroiłem w plasterki.Dodałem do nich pokrojoną w piórka cebulę i kminek,koper oraz sól.Wymieszałem.Włożyłem do wyparzonych słoików.Z wody,cukru i octu 6% sporządziłem zalewę.Zagotowałem i zalałem nią ogórki.Pasteryzowałem 5 min.Jeśli chcemy zrobić mizerię przygotowaną przez nas np.ze śmietaną lub jogurtem naturalnym to należy po odkręceniu słoika najpierw odlać zalewę z ogórków a następnie dodać śmietanę lub jogurt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boska_Agatka 06.03.2013 16:03
Bardzo przydatny przepis.
pajbek 06.03.2013 15:59
Warte wypróbowania :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak