Mizeria na śmietanie

Mizeria na śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    0,5 kg
  • śmietana 12%

    1 szklanka
  • cukier

    2 łyżki
  • ocet

    2 łyzki
  • sól

    1 łyzeczka
  • pieprz

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mizeria na śmietanie

Ogórki obrać i zetrzeć na plasterki. Posolić i odstawić, aby puściły sok. Śmietanę wymieszać z cukrem, octem i pieprzem. Kiedy ogórki puszczą sok wymieszać ze śmietaną. Rozłożyć do salaterek. Ewentualnie jeśli ktoś lubi można dodać trochę więcej cukru albo octu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat