Mizeria na śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    0,5 kg
  • śmietana 12%

    1 szklanka
  • cukier

    2 łyżki
  • ocet

    2 łyzki
  • sól

    1 łyzeczka
  • pieprz

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać i zetrzeć na plasterki. Posolić i odstawić, aby puściły sok. Śmietanę wymieszać z cukrem, octem i pieprzem. Kiedy ogórki puszczą sok wymieszać ze śmietaną. Rozłożyć do salaterek. Ewentualnie jeśli ktoś lubi można dodać trochę więcej cukru albo octu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat