Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria cytrynowa na kefirze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 40 dag
sok z cytryny 0,5 szt cytryny
cukier 4 łyżki
kefir 150 ml
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria cytrynowa na kefirze

Kroki postępowania

1
Ogórki gruntowe dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starce ogórki posypujemy solą i mieszamy.
Krok 1 - Mizeria cytrynowa na kefirze foto
2
Posypane sola ogórki odstawiamy na ok 15 min aż puszczą sok.
Krok 2 - Mizeria cytrynowa na kefirze foto
3
Wyciskamy sok z cytryny i pozbywamy się pestek.
Krok 3 - Mizeria cytrynowa na kefirze foto
4
Sok z cytryny mieszamy z kefirem i cukrem.
Krok 4 - Mizeria cytrynowa na kefirze foto
5
Przygotowany sos łączymy z ogórkami.
Krok 5 - Mizeria cytrynowa na kefirze foto
6
Mizeria najlepiej smakuje schłodzona, dlatego wstawiamy ją do lodówki na ok 30 min i wyjmujemy bezpośrednio przed spożyciem. Wspaniały dodatek do obiadu! SMACZNEGO!
Krok 6 - Mizeria cytrynowa na kefirze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.07.2013 10:49
smaczny dodatek do obiadu
Nalesnik 21.06.2013 11:37
świetnie wygląda ta mizeria!
pajbek 14.06.2013 14:31
Fajny przepis :-)
fotoviderek 14.06.2013 14:06
Ładnie podane i smaczne :)
Anna133 14.06.2013 12:18
na kefirze nie jadłam
gotujebochce 14.06.2013 11:36
Super przepis
Halina14 14.06.2013 10:43
prosty przepis zamiast śmietany kefir

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak