Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek szklarniowy 0,5 sztuki
cebula 0,5 sztuki
jogurt naturalny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria.

Ogórka obrałam ze skórki,pokroiłam w plastry i przełożyłam do miseczki. Cebulę pokroiłam w kostkę i dodałam do ogórka.Polałam pokrojonego ogórka i cebulę jogurtem naturalnym.Wszystko zamieszałam i doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Mizeria to jeden z wszem i wobec znanych i przygotowywanych klasyków jeśli chodzi o dodatki do dania obiadowego.Dodatek,który jednoznacznie kojarzy się i sygnalizuje nadejście pory wiosennej,letniej.Często najprostsze rzeczy-posiłki są najsmaczniejsze.Owa mizeria to świetny dodatek do ziemniaków i mięsa albo sadzonego jajka, ale można ją również zjeść samą jako przekąskę,czy na kolację. Nie ma wiele kalorii,bo jest zrobiona na bazie warzyw,a poza tym zamieniłam zwykle dodawaną do niej śmietanę na jogurt naturalny, co też z pewnością zmniejszyło jej wartość kaloryczną.Owa porcja to dawka przygotowana dla jednej osoby.Taka mała miseczka,a narobiła tyle zapachu w całym domu.Posiłek,dodatek lekki, świeży,orzeźwiający,a z powodzeniem można nim zagłuszyć głód.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 13.04.2013 07:50
Mizeria pierwsza klasa :)
bogusia19 12.04.2013 11:54
właśnie taka jest super
Kasia35 12.04.2013 10:37
lubię mizerię :)
halina17 12.04.2013 10:23
Tradycyjna mizeria zawsze smakuje.
miki47 12.04.2013 10:07
smakowity przepis
wiola333 12.04.2013 09:55
bardzo smaczny przepis
dodi 12.04.2013 09:43
uwielbiam mizerie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak