Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria.
Mizeria to jeden z wszem i wobec znanych i przygotowywanych klasyków jeśli chodzi o dodatki do dania obiadowego.Dodatek,który jednoznacznie kojarzy się i sygnalizuje nadejście pory wiosennej,letniej.Często najprostsze rzeczy-posiłki są najsmaczniejsze.Owa mizeria to świetny dodatek do ziemniaków i mięsa albo sadzonego jajka, ale można ją również zjeść samą jako przekąskę,czy na kolację. Nie ma wiele kalorii,bo jest zrobiona na bazie warzyw,a poza tym zamieniłam zwykle dodawaną do niej śmietanę na jogurt naturalny, co też z pewnością zmniejszyło jej wartość kaloryczną.Owa porcja to dawka przygotowana dla jednej osoby.Taka mała miseczka,a narobiła tyle zapachu w całym domu.Posiłek,dodatek lekki, świeży,orzeźwiający,a z powodzeniem można nim zagłuszyć głód.