Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miszmasz na patyku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
pieczareki całe 100 g
ser żółty 200 g
por 1 szt
boczek 10 plastrów
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka
papryka mielona 1 łyżka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Miszmasz na patyku

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć. Pokroić w większą kostkę. Oliwę z oliwek wymieszać z papryką mieloną słodką, szczyptą soli i pieprzu oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do marynaty przełożyć pokrojone mięso i wstawić do lodówki na ok godzinę. Ser żółty pokroić w kostkę. Każdy kawałek owinąć boczkiem.
Krok 1 - Miszmasz na patyku foto
2
Pora umyć i pokroić w grubsze plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno kurczaka, plaster pora, kosteczki sera, pieczarki. Piekarnik nagrzać do temp 180 stopni.
Krok 2 - Miszmasz na patyku foto
3
Piec lub grillować szaszłyki ok 20 minut. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego:)
Krok 3 - Miszmasz na patyku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonowie 02.02.2013 21:20
dzięki, są pyszne.
wyattearp 02.02.2013 16:42
super
msmors 02.02.2013 14:27
fajne
mikrusiak 02.02.2013 13:40
rewelacja...:)
Marta1986 02.02.2013 13:02
pycha
Aannkaa82 02.02.2013 13:01
Na pewno wypróbuję,szaszłyki wyglądają pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak