Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miruna pod szpinakową pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miruna 0,5 kg
szpinak mrożony 4 babeczki
chleb tostowy 4 kromki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa
czosnek 1 ząbek
żółty ser starty 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: miruna pod szpinakową pierzynką

Kroki postępowania

1
rybę natrzeć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni, rybę zdjąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania
Krok 1 - miruna pod szpinakową pierzynką foto
2
szpinak przesmażyć z rozgniecionym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i ułożyć warstwę na rybie. Chleb pokruszyć wymieszać z serem i papryką, ułożyć na szpinaku
Krok 2 - miruna pod szpinakową pierzynką foto
3
całość delikatnie polać oliwą i zapiekać 15-20 minut do zarumienienia
Krok 3 - miruna pod szpinakową pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.11.2013 10:46
fajny przepis
Grazyna0211 23.03.2013 12:12
bardzo fajnie przyrządzona ryba
adelajda 17.03.2013 10:03
rybka i szpinak jak dla mnie super !
kuklik 15.03.2013 16:42
ciekawie podana rybka
Dorota59 14.03.2013 20:37
uwielbiam mirunę
babajaga1969 14.03.2013 14:51
lubię mirunę, a Twoja propozycja jej podania jest pyszna :)
beniaminek 13.03.2013 21:35
fajne danie
Adamorek 13.03.2013 20:59
to jedna z lepszych ryb, polecam
angelika14 13.03.2013 20:32
nigdy nie jadałam takiej ryby ale samo danie prezentuje się smakowicie
Aleksandra/Olcia 13.03.2013 19:36
do tilapi podobna...
paulina2157 13.03.2013 19:34
a to na pewno miruna?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak