MIRUNA PO CHIŃSKU Z RYŻEM I WARZYWAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miruna

    4 płaty
  • marchew

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • sos rybny

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • imbir starty

    2 łyżki
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1 łyżka
  • Kurkuma mielona Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - MIRUNA  PO CHIŃSKU Z RYŻEM I WARZYWAMI foto
Czosnek drobno kroimy ,łączymy ze startym imbirem i sosem sojowym,dodajemy pokrojoną w plasterki rybę i zasypujemy kurkumą
Krok 2 - MIRUNA  PO CHIŃSKU Z RYŻEM I WARZYWAMI foto
Marchew,paprykę i cebulkę kroimy w cienkie słupki ,dodajemy kmin
Krok 3 - MIRUNA  PO CHIŃSKU Z RYŻEM I WARZYWAMI foto
Odcedzoną rybę smażymy w głębokim oleju ,marynatę zostawiamy
Krok 4 - MIRUNA  PO CHIŃSKU Z RYŻEM I WARZYWAMI foto
osobno podsmażamy warzywa przez chwilę ,a następnie podlewamy wodą i dusimy około 15 minut. Doprawiamy sosem rybnym,oraz marynatą z ryby. Na koniec dodajemy odcedzoną rybę.
Krok 5 - MIRUNA  PO CHIŃSKU Z RYŻEM I WARZYWAMI foto
Podajemy od razy z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
owca441 18.05.2013 17:16
apetyczne danie
mic 18.05.2013 15:02
i gotowy pyszny obiad, takie jedzenie to ja lubię
Zdzisław 18.05.2013 14:45
lubię tak podaną rybe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat