edi

Miodownik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    7 dag
  • mąka

    0.5 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • miód

    2 łyżki
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczki
  • cukier puder

    1 szklanka
  • mleko

    0.5 litra
  • grysik

    4 łyżki
  • margaryna

    18 dag
  • cukier puder

    1 szklanka
  • budyń

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Miodownik foto
Na początku wyrób ciasto: ( proporcje na małą blaszkę, jeżeli robisz na dużej to proponuję z 1.5 porcji) Na stolnicy wysyp 0.5 kg mąki, dodaj 7 dag margaryny, 2 jajka, 2 łyżki miodu, łyżeczkę sody i szklankę cukru pudru. Całość ugniataj, podziel na trzy części i upiecz trzy oddzielne placki.
Krok 2 - Miodownik foto
Zrób krem: Zagotuj litr mleka z 4 łyżkami grysiku, potem odstaw i ostudź. Utrzyj 18 dag margaryny i szklankę cukru pudru. Potem dodaj do nich masę grysikową i po łyżeczce dodawaj budyń. Wymieszaj bardzo dokładnie.
Krok 3 - Miodownik foto
Przekładaj chłodne placki masą, posmaruj również wierzch ciasta. Smacznego;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 09.06.2013 10:59
ja też bardzo lubię miodowniki, piekę je zimą:-)
pajbek 02.05.2013 09:12
Super ciacho :-)
Angelika10 12.04.2013 07:45
pycha ciacho
Renata22 07.02.2013 22:40
chodzi za mna miodownik juz od pewnego czasu;)
m1monika 08.01.2013 13:32
uwielbiam :-)
ALAGOR 21.12.2012 15:46
znakomity dla łasucha
bursztynek 29.10.2012 21:31
ja dołączę się do miłośników tego pysznego ciasta!
sunnymood 18.10.2012 11:16
też je uwielbiam
Mysiunia 29.08.2012 16:12
bardzo lubię to ciasto :)
gosia1988 23.08.2012 21:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat