Miodownik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • miód prawdziwy

    15 dag
  • margaryna

    1 kg
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • jajko

    1
  • mleko

    2 łyżki
  • cukier

    0,5 kg
  • żółtka

    2
  • mleka

    0.5 litra
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • aromat śmietankowy

    0,5 buteleczki
  • płatki migdałowe

    10 dag
  • kakao

    1 łyżka
  • woda

    0,25 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier ,margaryna ,miód rozpuścić ale nie gotować.Lekko przestudzić.Dodać mąkę ,jajko,proszek,sodę i zagnieść i schłodzić.Upiec 5 lub 4 placuszki i ostudzić.
Krem:
mleko,cukier,mąkę pszenną oraz ziemniaczaną zagotować,do gotującego kremu dodać żółtka i energicznie wymieszać.na koniec dodać aromat śmietankowy. Ciepłym kremem, przekładać ostygnięte placuszki.
polewa:
wodę, cukier,margarynę,i kakao. Rozgrzać lecz nie gotować, kiedy polewa ostygnie polać ciasto, i posypać płatkami migdałowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 14.08.2014 13:44
słodziutkie
Justyna Jussstiii 24.11.2011 09:45
super
Aneta2604 23.11.2011 19:22
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat