Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
0,5 kg -
miód prawdziwy
15 dag -
margaryna
1 kg -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
jajko
1 -
mleko
2 łyżki -
cukier
0,5 kg -
żółtko jajek
2 -
mleko
0.5 litra -
mąka pszenna
2 łyżki -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
aromat śmietankowy
0,5 buteleczki -
płatki migdałowe
10 dag -
kakao
1 łyżka -
woda
0,25 litra
Przepis i sposób przygotowania Miodownik
Krem:
mleko,cukier,mąkę pszenną oraz ziemniaczaną zagotować,do gotującego kremu dodać żółtka i energicznie wymieszać.na koniec dodać aromat śmietankowy. Ciepłym kremem, przekładać ostygnięte placuszki.
polewa:
wodę, cukier,margarynę,i kakao. Rozgrzać lecz nie gotować, kiedy polewa ostygnie polać ciasto, i posypać płatkami migdałowymi.
Komentarze (3)